Verkeersdienst Scheepvaart IJmuiden

 

 

Verkeersposten

De Nederlandse vaarwegen kennen, net als de verkeerswegen, drukke knooppunten. Voor de schippers is het vaak moeilijk om op zo’n druk punt het overzicht te bewaren. Als we daar geen hulp bieden, kan dit gevaarlijke situaties opleveren.

 

 

De verkeersposten voor het scheepvaartverkeer overzien de drukste en belangrijkste plaatsen in het Nederlandse netwerk van vaarwegen.

Contact met schippers

Vanuit de verkeersposten assisteren verkeersleiders van Rijkswaterstaat schippers bij het varen over onoverzichtelijke en drukke punten. Dit heet Vessel Traffic Service. Via de marifoon, een zendontvanger voor communicatie en berichtgeving over korte afstand, hebben de verkeersleiders contact met de schippers.De verkeersleiders informeren de schippers over de toestand van de vaarweg en het verkeersaanbod

In de verkeerspost wordt met een radar en met behulp van de marifoon van de positie de schepen bepaald. Die informatie gebruikt de verkeersleider om schippers te adviseren en instructies te geven. De radarbeelden en de gesprekken over de marifoon worden opgenomen en bewaard. Zo kan bij een ongeluk na afloop nagegaan worden wat er fout gegaan is.

Coördinator

Als er een ongeluk of een andere calamiteit plaatsvindt, is de verkeerspost van Rijkswaterstaat de coördinator van de hulpverlening. De verkeerspost onderhoudt directe contacten met patrouilleschepen van Rijkswaterstaat, de politie en de havendiensten, met de regionale politie en brandweer, de drinkwater- en energiebedrijven en met andere verkeersposten in Nederland en België.

 

Rijkswaterstaat 

 

Ja  Rijkswaterstaat ?

 

 Maar ook dan ook alles wat op de internationale wateren gebeurt weten zij.(Behalve?)

Elke aanvaring of calimiteit word door Rijkswaterstaat in kaart gebracht en gearvigeerd.

Maar nu na ruim drie en een half jaar is er nog geen letter gevonden over deze zware aanvaring ,die op 22 maart 2019 heeft plaatsgevonden.

De veerkeerstoren IJmuiden onder leiding van de heer Babel ,de Rijkswaterstaat ze kunnen niet herinneren ,kunnen niks vinden. ,ze lopen aan alle kanten vast in hun werkwijze.

Wie geeft een koncreet antwoord hierop ?