ALBLASSERDAM – Op de Noord tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam zijn dinsdagavond 5 november 2019 twee schepen gebotst. Het ongeval gebeurde omstreeks 20.15 uur. Volgens de brandweer zijn een containerschip en een tanker bij het ongeval betrokken. Het containerschip, de MSC Maas, legde aan langs de kade in Alblasserdam. De tanker, de Lazio, voer door en legde aan de Handelskade in Dordrecht aan. Personeel van de ambulance keek opvarenden van de tanker na. Klik op Lees Meer om de rest van dit

 

Geen nieuws over de zware aanvaring voor de pieren van IJmuiden

Moest onder de pet blijven.

 

PAPENDRECHT – Een plezierjacht heeft zaterdag 29 juni een vissersbootje op de rivier de Merwede bij Papendrecht overvaren. De vissersboot sloeg na de botsing met het jacht om en de twee opvarenden raakten te water. De drenkelingen werden binnen enkele minuten gered door opvarenden van een andere boot. Het tweetal bleek, na een controle door de ambulancedienst, niet gewond te zijn geraakt. Het overvaren bootje is door Rijkswaterstaat op sleeptouw genomen en naar een haven in de buurt gebracht. Het Korps Landelijke Politiediensten zal onderzoek doen naar het ongeval. Tekst en foto’s: Peter Stam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Geen nieuws over de zware aanvaring voor de pieren van IJmuiden

Moest onder de pet blijven.

 

NIEUW-LEKKERLAND – Een lege duwbak en een met cellulose geladen vrachtschip zijn vrijdagochtend 18 november op elkaar gebotst op de Lek ter hoogte van Nieuw-lekkerland/Lekkerkerk. Beide schepen raakten zwaar beschadigd, maar er vielen geen gewonden. Op het moment van de aanvaring, die rond 09.00 uur plaatsvond, was er sprake van dichte mist met een zicht van minder dan 200 meter. Uit onderzoek van de Waterpolitie bleek dat de bemanningsleden geen alcohol hadden genuttigd. Verder onderzoek moet uitwijzen wat er mis is gegaan.

 

Geen nieuws over de zware aanvaring voor de pieren van IJmuiden

Moest onder de pet blijven.

 

KINDERDIJK – Een binnenvaartschip zonder lading en een met stookolie gevulde tanker zijn maandagavond 28 februari net na 19.00 uur op elkaar gebotst op het kruispunt van de Lek, de Noord en de Nieuwe Maas. Twee opvarenden van de Brandaris (het binnenvaartschip) raakten gewond. Één van hen had hoofdwond en werd met een brancard van het schip gehaald. De ander raakte gewond aan zijn knie en is ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel. De opvarenden van de tanker bleven ongedeerd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

 

Geen nieuws over de zware aanvaring voor de pieren van IJmuiden

Moest onder de pet blijven.

 

ALBLASSERDAM/VENLO – Een schipper uit Alblasserdam heeft dinsdagochtend 31 augustus samen met de brandweer twee mensen en een hond gered, nadat twee boten met elkaar in aanvaring waren gekomen. De aanvaring vond vlak na 11.00 uur plaats ter hoogte van de stadsbrug in Venlo. Een traumahelikopter, een brandweerteam en enkele ambulances hebben geassisteerd bij het ongeval. De man en vrouw die op de gekapseisde boot zaten, konden snel worden gered, maar de hond kon pas later worden gered. “De hond heeft een half uur onder water gezeten, maar gelukkig heeft hij het overleefd. Hij zat namelijk in een luchtbel,” aldus de Alblasserdammer. Meer info en foto’s zijn hier te vinden.

 

Geen nieuws over de zware aanvaring voor de pieren van IJmuiden

Moest onder de pet blijven.

?????????// Ja zo kan je wel door gaan maar de zware aanvaring op  22 maart 2019  voor de pieren van IJmuiden is nooit ergens gemeld.

Wel heeft de ILT inspecteur K.v.d.W mij gemeld bij het Tuchtcollege voor de Scheepvaart.

Daar ben ik veroordeeld op leugens,bijgestaan door de voorzitter en zijn leden. 2500 euro en een half jaar ontzegging van vaarbevoegdheden.

Deze veroordeling is in hogerberoep gekopieerd naar het CBb gegaan .

Daar ben ik dus op de zelfde wijze beoordeeld.

De leugens van ILT inspecteur K.v.d.W kan u lezen in de website dewrakvisser.nl